top of page

En enkel strategi for krypto-sparing:

(se her for en mer grundig innføring)

   For deg som ikke har tid eller ønske om å følge med daglig eller ukentlig: om man kjøper Bitcoin når usikkerheten er som størst, så vil det alltid komme bedre tider senere. Hvor lenge man må vente kan ingen svare på, men om du har flere års tidshorisont er du ganske sikker på en økning av kjøpekraften din. Vanlige valutaer som stadig minker i verdi p.g.a. pengetrykking og inflasjon, sett opp mot Bitcoins grunnleggende økonomi; det kan aldri lages mer enn 21 millioner coins, og per januar 2022 er over 18,5 mill. av disse allerede i sirkulasjon. Og hvert fjerde år halveres antallet BTC som trykkes daglig.

Jeg har opprettet en Facebook-gruppe (lenke her) hvor jeg legger ut tips til når det kan være klokt å investere i Bitcoin, når det kan være bra å selge, hvordan man går frem, og noen alternativer til tjenester å benytte seg av.

Den mest lønnsomme taktikken på lang sikt for den som ikke vil følge med daglig, er å våge å sitte med ledige midler, inntil frykten i markedet er høy og derav prisene lave. Slå til, og slå av maskinen, nyt livet og ha god tid.
Når så tiden går, vil det komme faser hvor stemningen har snudd og alle er euforiske. Alle snakker om at Bitcoin skal til himmels, grådigheten vokser - det er ofte en god anledning til å selge. 

Så gjentar man denne taktikken..

Redskapene jeg selv bruker, og som jeg vil basere meg på i denne gruppen er:

1. Frykt- og grådighetsindeks - denne analyserer stemningen i Bitcoin markedet, og sier mye om hva slags følelser som råder blant kjøpere og selgere.

2. Norwegian Block Exchange - norsk krypto-markedsplass, enkel overføring av penger via bankID, enkelt å bruke. Grei løsning hvis du vil kjøpe og bare holde på Bitcoin. Hvis man vil ha litt renter på investeringen i tillegg, bruker jeg Binance eller Celsius Wallet.

3. Binance - den største kryptobørsen. Her kan du kjøpe krypto med kort, eller sende hit fra NBX. For å få litt rente, bruk fanen "Earn" og velg "Savings". Her kan man få 2-7% renter i BTC, avhengig av hvilke produkter de har i øyeblikket. Binance er mer avansert å bruke, men man kan f.eks. ha BTC i det de kaller "flexible savings" og så trekke disse tilbake til vanlig wallet og trade dem over til dollar eller en stablecoin (en krypto som holder samme kurs som dollar) hvis man vil sikre gevinst, for så å putte stablecoinene i savings mens du venter på neste kjøpsmulighet.

Bli gjerne med i Facebook-gruppen - helt uforpliktende!

bottom of page