top of page

Arilds Biehoteller

3 fordeler med de hjemmelagde biehotellene, rett fra Arild Bakkes snekkerhjørne:

 

- Koselige miljøskapere i unike utforminger

 

- Naturlige materialer, eller gjenbruk av trekapp og malingrester

 

- Villbier flytter inn og de er gode pollinatorer!

Her er lenke til min Facebook-side, hvor jeg legger ut nye hoteller til salgs,

eller ta kontakt på mail hvis du er interessert.

P1020416.JPG
P1020561.JPG

Når det snakkes om bier, tenker de fleste på kubene som fylles av et helt bi-samfunn som jobber sammen for å gi oss honning, og kan gi oss et stikk om vi skulle tråkke på en. 

 

Men en stor gruppe av fredelige og ensliglevende innsekter er solitærbiene. Det finnes over 100 arter bare i Norge, og disse gjør også en viktig jobb med pollinering.

 

Noen tenker at de ikke kan ha et bie-hotell hvis de bor tett på andre, men det er ikke noe problem: disse beboerne gjør svært lite ut av seg og er ikke til plage for noen. De holder på med sitt i det stille..

P1020694.JPG
P1020558.JPG

De enslige biene er enkle å få til å flytte inn i hjemmelagde biehoteller​. Insektene velger seg et hull som passer i størrelse, så begynner de å legge egg og matforråd for larvene lagvis utover i hullet. Til slutt tetter de igjen ytterst for å beskytte eggene og begynner på et nytt hull. Ett enkelt insekt kan holde på i flere uker i hotellet ditt, om de trives med forholdene.

Bie-artene bruker ulike materialer for å tette, noen bladstrimler eller flis, mens her ser du et eksempel på murerbier som har vært i arbeid med leire: noen hull ferdig tettet, og noen steder har larvene allerede brutt seg ut.

P1020553.JPG

Biene trives best i solveggen, og velger helst et hotell som får mye sol og varme. Da utvikles eggene og larvene fortere. Noen av artene klekker larver som faller ned på marka under hotellet, så finn et sted hvor det er bed/natur under.

Noen eksempler på villbier:

F6187.png
bottom of page